Image

Окачената фасада вече не е лукс, а необходим елемент в модерното строителство. Тя променя изцяло облика на дадена сграда и привлича вниманието с ефектния си външен вид.

Окачената фасада дава възможност да се постигнат различни форми с яснота и точност на линиите, а също така има добри звуко и топлоизолационни свойства, което я прави предпочитан избор за всеки проектант и архитект. Фасадите се изработват с т.нар. "строителни стъкла", които в своите варианти биват много видове, освен стъклата основен елемен при тях са алуминиевите профили.

При направата на окачени фасади ние използваме фасадната система на Etem E-85, Alumil и SCHÜCO.

Etem E-85 е с ширина на профила 50 мм. Тази система има по-малка видима ширина в сравнение с други системи и това я прави предпочитана от архитектите. Системата има доказана въздухо - и водонепропускливост, благодарение на широки вътрешни канали на 3 нива, непрекъснати при връзката между вертикали и хоризонтали, специално проектирани аксесоари и допълнителни профили за уплътняване по периметъра на фасадата;

Оптимален коефициент на топлоизолация, дори и в райони със сурови климатични условия. Коефициент на топлопреминаване Uf = 1,5 W/m2K (за температурна разлика от 60°С , външна температура -40°С и стайна температура +20°С , температурата измерена във вертикала +17°С)

Системата показва параметри надминаващи с около 40% най-строгите класове норми по Европейските стандарти.

Възможност за изпълнение на фасади в пет основни разновидности:

Разновидности ETEM E-85