Image

Фасадните обшивки осигуряват термо и звукоизолация, в съчетание с отличен дизайн. Те са много подходящи както за новостроящи се сгради, така и при саниране и реконструкция.

Основните предимства на вентилируемите системи са енергоефективност, шумоизолация, пожароустойчивост, влагопропускливост. Те се постигат чрез принципа на естествената вентилация.

Гарантирането на въздушна междина от 4-8 см между фасадния материал и термоизолацията за постигането на оптимален ефект, свободното движение на всеки елемент според собствения си коефициент на разширение и поемането на динамичните натоварвания са основните принципи при проектирането на системите BRAVO и VARIO на ETEM.

Системата BRAVO е предназначена за монтиране на композитни материали и ламарина, използвайки най-успешния принцип на окачените панели. Над 30 различни вида монтажни конзоли с дължина от 40-300 мм, осигуряват нивелирането на фасадния материал, преодолявайки неравностите на строителната основа.

Системата VARIO се базира на най-успешния принцип на нивелиране и монтиране на фасадни материали. Това е вентилируема система за монтиране на керамични плочки с дебелина 15 и 18 мм.

Системата VARIO се отличава от досега съществуващите решения с наличието на основен носещ профил, чиято форма позволява да се фиксира точно фугата между две съседни плочки. Двустранно щанцования основен носещ профил позволява завършвания към дограмата да се осъществи в рамките на 50 мм от строителната основа. "Обличането" на колона също се извършва с лекота използвайки двустранно щанцования профил. Наличието на специално проектирано оборудване дава възможност да се произведат основните носещи профили на специален, зададен от клиента размер, съответстващ на уникалните параметри на сградата. Всичко това води до намаляване на загубите на материал и време за подготовка и монтаж на субконструкцията. Освен оптимизиране на размерите на профилите, има възможност за боядисването им в предварително избран цвят по RAL.